tisdag 14 december 2010

Taxijour? Sure!

Lördagsmorgonen började allt annat än bra. Jag ville skotta fram bilen i en kvart för att sedan åka 5 minuter till stationen i Åmål. Gå ville jag heller inte göra för jag hade lite för mycket packning. Istället föll valet på Taxi för ute var det ihållande elakt duggregn.

I god tid innan tåget, eventuellt, skulle avgå ringde jag Taxi Åmål.
En mekanisk röst uppmanade mig att läsa in ett meddelande efter piptonen.
Samma uppmaning fick jag vid samtliga 28 tillfällen under de 15 minuter som jag ringde för att beställa en bil. Detta var aningen frustrerande då det var en taxi jag ville ha NU. Det var inte beställning av färdtjänst till Konsum som skulle öppna 3 timmar senare.

(Bilden på taxibilarna är INTE tagen i Åmål)

Klockan gick och jag insåg att jag inte skulle hinna skotta fram bilen utan valde att gå till stationen istället. Regnet föll sakta och packningen kändes bara tyngre och tyngre. Väl framme konstaterade jag att tåget var en kvart försenat. Men det hade det INTE varit om jag skottat fram bilen. Då hade det säkert varit i tid och jag hade missat tåget.

Det kommer att dröja länge innan jag betalar någon dricks till en Taxibil i Åmål.

Resten av resan ner till Ängelholm flöt på bra även om jag klev på ett tåg som inte stannade i sockerbruksorten. Jag upptäckte misstaget strax innan vi lämnade Göteborg och jag kunde huvudstupa kasta mig av det felaktiga tåget och springa över till det rätta tåget.

Jag kom lagom i tid till Bowlinghallen och trevliga familjen Andersson för att se unge Jesper Larsen dundra in en 300-serie +ytterligare sex strikes i nästkommande serie. På söndagen fortsatte Jesper att storspela och vann Ungdoms-klassen och förstapriset som bestod av nya bowlingklot och en 42 tums TV.

Mer om tävlingen och om skräcken jag fick för vår kameraman Tomas när han visade vilken typ av reflexer han besitter, det kommer i nästa avsnitt.

Stay tuned

3 kommentarer:

  1. Reflexer kan bero på VAD för fråga Du ställde :-) eller??? Handlade den kanske också om långa eller korta :-)
    Kram på dig

    SvaraRadera
  2. Svaret finns i nästa inlägg.

    SvaraRadera
  3. Slots.io - DRMCD
    Slot.io is a casino software supplier who is a 김제 출장마사지 pioneer 평택 출장안마 in 안양 출장마사지 the online 문경 출장마사지 gaming industry. Their unique software solutions are ‎Products · ‎About Us · 충청북도 출장안마 ‎Contact Us

    SvaraRadera

Besökare