fredag 3 april 2009

Bowling Music by Stephen Lynch

I min jakt efter att hitta ny och intressant musik så snubblar jag ibland, men inte så ofta, över musik som är bowlinginfluerad. Som den fackidiot jag är (läs NÖRD) så tycker jag det mesta av det är intressant på ett eller annat sätt. Kanske beror det på att bowlare på något vis är jämförbara med Pandor. Varelser som inte anstränger sig i onödan och dessutom är utrotningshotade. Får pandan bara några färska kvistar av bambu så kan den sitta där i timmar utan att bry sig om omgivningen.

Likadant är det med bowlare. Timme ut och timme in slänger vi våra klot mot tio geometriskt formerade käglor. Alla käglor som faller kommer alltid att ställas upp igen och alla klot som vi skickar iväg 20 meter framåt kommer alltid tillbaka igen. Om en utomjording skulle betrakta oss så skulle denne säkert tänka.

"- Vad håller de på med. Varför ger de inte upp någon gång? De kommer ändå aldrig att fälla de där vita för gott. Och de kommer aldrig någonsin att bli av med alla kulor dom försöker slänga bort. "

Man kanske inte ens behöver vara utomjording för att få de där funderingarna. Vad vet jag…

Nu över till Stephen Lynch. En snart 40-årig stå-upp komiker, singer songwriter och musikalartist. Hans förmåga att skriva sånger som innehåller både humor och musikalitet gör att han är en sevärd person att lyssna till.
(hur fick jag till den formuleringen? Sevärd att lyssna till, jaja)
Som liveartist har han fångats av en otalig mängd mobilkameror. Filmklipp som laddats upp på nätet och nu kan beskådas på, bland annat, YouTube. Filmklipp som gjort honom så känd att han sålde slut på alla biljetter till 15 av 17 konserter när han förra året turnerade i Europa inklusive Sverige.

En av hans kluriga små sånger är The Bowling Song, eller som den egentligen kallas
The mighty Malakai - The Bowling God.
Det finns flera varianter av den på YouTube men jag har valt den här lite kortare versionen av låten eftersom den har försetts med diverse underbara klipp av mer eller mindre kända bowlare. Bara en sådan sak att få se Norm Duke gråta hejdlöst är en anledning varför en och annan bowlingnörd kommer att titta på den här filmen, flera gånger.

Take it away ! Stephen Lynch




Texten till The Bowling Song kan du hitta HÄR.
En länk till hela låten finns HÄR.

P.S. Det finns en kort variant oxå...
Är han go´ eller, är han bara go´?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Besökare