måndag 6 december 2010

Vem kan man lita på?

Tillit är viktigt. Framför allt när man skall planera saker och ting. I min 550-milaresa med SJ som reseledare så kommer jag vara beroende av att jag kan lita på saker och ting. Men tyvärr så blev jag varse att det inte går att lita på SJ.

I torsdags och fredags genomförde jag ett antal mycket fruktsamma och givande möten i den kungliga huvudstaden. När dessa var genomförda var min plan att åka nattåget till Skåne och till Baltiska Hallen i Malmö för att se och sända från årets sista deltävling på Super Six-touren.

Enligt tidtabellen, som numera är att betrakta som en rekommendationstabell, skulle tåget lämna Stockholms Central 23.06. I Lund skulle det ske ett byte till tåget mot Malmö. Normalt går nattåget ända fram till denna pärla av städer men på grund av ett tunnelbygge så var slutstationen för mitt "hotellrum" just universitetsstaden Lund.

Det var tänkt att vi skulle anlända aningen tidigt om man frågar min nu gällande dygnsrytm. Men det fanns inget förhandlingsutrymme så 05.50 gällde. Jag var dock inte speciellt orolig eftersom just tågresa mellan Stockholm och Skåne de senaste veckorna automatiskt hade innefattat ett antal "Bonustimmar" på tåget.

Exakt klockan 23.06 lämnade vi riktnummerområdet 08. Inom kort var det tänkt att vi skulle bli en snarkande trio och jag försatte inte en enda sekund för att uppnå denna form av nirvana. Normalt har jag inga som helst problem att somna och John Blund gjorde mig varse att allting var normalt denna fredagskväll. Min status som sovande virtuos var som vanligt i gränslandet mellan medvetslöshet och koma. Därför märkte jag inget av de skakningar som uppstår när man passerar en växel med is.

När allt var som mest fridfullt startade en kakofoni av oljud och högtalarna meddelade att vi snart var framme i Lund. En aning sömndrucken famlade jag efter min mobiltelefon och såg till min förtvivlan att det som var tänkt att bli ankomsttiden till Lund skulle komma att prickas med en kuslig exakthet.

Men hallå SJ !!

Jag hade ju helt iskallt räknat med att vi skulle vara åtminstone en timme och tio minuter försenade. Då skulle nämligen Pressbyrån vara nyöppnad på stationen så att jag skulle kunna få en kopp kaffe såsom en uppvakningsboost.

Därav blev det intet. Det var bara att kliva upp och ställa sig utomhus och huttra på perrongen i snålblåsten i en kvart innan Öresundståget behagade ta in oss i värmen igen.

Där rök min inplanerade sovmorgon bara för att vi förmodligen var det enda tåget på mycket länge som allt gått enligt SJ:s planer. Det var inget jag hade räknat med.

Jag hade inte ett enda fel denna del av min resa. Alla mina saker höll och och var kvar i min ägo. Så jag plockade en poäng medan jag inte tänker ge någon poäng till SJ denna gång.

När man inte längre kan lita på att man inte längre kan lita på SJ. Vem i hela världen kan man då lita på. Möjligtvis Dregen, då !



Aktuell ställning per de 4 december, SJ vs. BeA 5 – 6.

När detta skrivs så har jag genomfört två resor till. Mer om dessa kommer i mina nästa inlägg.

Stay tuned !

1 kommentar:

  1. Bet on 1xBet Korean Sportsbook
    With the launch of 1xBet in South Korea and the launch of the Betting 인카지노 Platform and the launch 1xbet of Betway 메리트카지노총판 online Sportsbook in South Korea, it's not too late to find

    SvaraRadera

Besökare